L’escassetat de talent continuarà creixent
10 consells per a desenvolupar-se en aquest entorn
- Construir polítiques per mostrar l’atractiu de l’empresa, l’anomenat employer branding, és cada cop més important. No n’hi ha prou amb dir “aquí estic jo, si vols venir vens, si no, no vinguis”.
- L’experiència internacional es valorada molt positivament per les empreses. Són professionals que estan acostumats a treballar en entorns molt diversos.
- L’escassetat de talent com a conseqüència de la bretxa demogràfica es farà cada cop més gran ja que la immigració no podrà compensar-la al mateix ritme.
- Cada cop hi haurà menys gent jove per a cobrir llocs de feina. La tendència a contractar professionals de més edat és inevitable, a més d’enriquidora pel que aporten.
- El talent jove es fa valorar més, ja que és més escàs. Cal connectar amb les seves motivacions, que són diferents de les del talent més sènior.
- La fórmula de teletreball de dos dies a la setmana és la que s’està estenent més entre les empreses més grans i aquestes pressionen a les empreses més petites perquè acceptin solucions similars si volen continuar essent pols d’atracció de talent.
- L’escassetat de talent fa que l’empresa s’acosti al candidats d’una forma més assertiva, mostrant interès per ser més atractives que d’altres.
- Els processos de negociació amb els candidats són més complexos i entren en joc més variables que el salari fixe i variable. Els beneficis socials, la flexibilitat i les condicions de feina tenen cada cop més pes.
- Quan entrevistes a un bon professional per a una posició, descobreixes que habitualment està considerant més opcions professionals. Tu no ets la seva única opció.
- L’honestedat, transparència i formalitat del procés de selecció és important per a ser l’opció guanyadora. La intermediació d’un professional amb anys d’experiència en selecció de directius és clau.